Hem
Facebook
Mat-Micke
på Facebook

Raggmunk med fläsk - City Life Restaurang & Café, Eskilstuna

Datum: 2010-09-28
Pris: 77 kr

Raggmunk med fläsk - City Life Restaurang & Café, Eskilstuna
Omdöme:
Stimmig matsalsmiljö som ligger vägg-i-vägg med Åhléns. Fläsket var kallt i kanterna och raggmunkarna var lite degiga. Restaurangen ägs av Fazer Amica AB, som även äger matsalen Restaurang Brunnsta Wärdshus (se tidigare recension).

Karta.

Dagens lunch (tre rätter) - Restaurang Rinman, Eskilstuna

Datum: 2010-09-27
Pris: 85 kr

Kommer
Kommer
Kommer
Omdöme:
Restaurang Rinmans är en övningsrestaurang på en gymnasieskola i Eskilstuna där eleverna får öva på att arbeta i restaurang. Därför kan man få en trerättersmeny för 85 kr! Bordet var fint dukat. Personalen serverar elegant. Dagens trerättersmeny bestod av ost- och skinktoast med sallad till förrätt. Smörstekt gösfilé med sås på skagens svampar till varmrätt samt panna cotta med marinerade bär till efterrätt. Helheltsintrycket var bra och restaurangen håller en högre standard än vanliga lunchrestauranger. Dock var toasten något kall. Det tog ca 1:15 tim att äta tre rätter med få gäster i restaurangen. För att äta här måste man boka bord i förväg.



Dagens lunch - Restaurang Brunnsta Wärdshus, Eskilstuna

Datum: 2010-09-23
Pris: 75 kr

Kommer
Omdöme:
Restaurang Brunnsta Wärdshus liknar och smakar som en skolmatsal för vuxna. Restaurang Brunnsta Wärdshus ligger vid Volvo i Torshälla (Eskilstuna). Här får man sortera sina matrester, bestick, servetter och bricka själv. Matkvalitén är väldigt varierande, men är fullt ätbar (så som denna torsdagsklassiker). Restaurang Brunnsta Wärdshus är ett definitivt sistahandsval. Ägare av denna restaurang är Fazer Amica AB.



Kebab-Båt - Eleonora Restaurang & Pizzeria, Eskilstuna

Datum: 2010-09-08
Pris: 69 kr

Kommer
Omdöme:
Denna halvinbakade kebabpizza heter Kebab-Båt och innehåller tomat, ost, kebabkött, champinjoner, lök, feferoni och bearnaisesås. Jag tycker inte riktigt att bearnaisesåsen hör hemma på kebabpizza. Jag föredrar traditionell vit och röd sås. För övrigt var det en trevlig och mättande pizza.

Hemsida

Tandoori Chicken - Royal Indian Curry Balti & Tandoori House, Eskilstuna

Datum: 2010-09-03
Pris: 70 kr

Kommer
Omdöme:
Mycket god kyckling med ris och yohurtsås. Kycklingslåren är yoghurtmarinerade och tandoorikryddade. Det lerugnsbakade vita mjuka brödet (sada nan) är riktigt gott och kostar 10 kr extra.



Ärtsoppa och pannkaka - Restaurang Fortet, Eskilstuna

Datum: 2010-09-02
Pris: 70 kr

Kommer
Omdöme:
På torsdagens lunchmeny valde jag såklart enligt den svenska traditionen ärtsoppa, pannkaka, sylt, grädde och glass. Ärtsoppa, pannkaka och grädde serverades vid kassan. Sylt och glass får man ta själv så här finns det all möjlighet att frossa i glass. Restaurang Fortet ger en klassisk matsalskänsla. Restaurang Fortet håller vanlig matsalsstandard, men med ett extra pluspoäng för glassen.



Dagens lunch - Tavernan i Tingsgården, Eskilstuna

Datum: 2010-09-01
Pris: 85 kr

Kommer
Omdöme:
Mycket trevlig restaurang som har en del av uteserveringen på en flytbrygga. Här serverades vanlig husmanskost med normal standard. På flytbryggan är det lungt och avkopplande. Det kan guppa på rätt bra på bryggan ibland, men det är bara trevligt.

Karta
Hemsida

Dagens lunch - Granlund's Matsal, Eskilstuna

Datum: 2010-08-30
Pris: 60 kr


Omdöme:
Väldigt god stekt potatis med andra rotfrukter samt kött. Perfekt kryddat. Smakrikt! Granlunds Matsal ligger en våning upp i verktygsföretaget Granlunds lokaler. Denna dag fanns det även ostbricka (Digistive kex och bireost) och äppelkaka. Det märks att Granlund's Matsal alltid positiva personal gillar att laga mat.

Karta
Hemsida

Dagens sushi - Matsu sushibar, Eskilstuna

Datum: 2010-09-09
Pris: 75 kr (8 bitar)

Kommer
Kommer
Omdöme:
En trevlig och fint upplagd sushi-tallrik med tre maki (ris inrullat i nori) och fem nigiri (ris med fisk eller kräftdjur). Den lilla gröna klicken i mitten är wasabi (en väldigt stark japansk grön pepparrot). Uppe i vänstra hörnet syns ingefäran. I det lilla fatet intill tallriken har jag hällt upp lite japansk soja som är väldigt gott att doppa maten i. För att smaksätta sojan lite extra kan man ha i lite wasabi. På den översta bilden syns den klassiska förrättssoppan. Allt smakade riktigt bra, men åtta bitar mättade inte. 14 bitar mättar kanske en redig karl. 14 bitar kostar 120 kr.



Gravad lax - Dunker Bar & Matsalar, Helsingborg

Datum: 2010-07-29
Pris: 149 kr


Omdöme:
En god tallrik med gravad lax, dillstuvad potatis och flingsaltad sallad. Dunker Bar & Matsalar ligger vid Norra Hamnen med riktigt fin havsutsikt från uteserveringen. Trevligt lunchställe.



Fläskfilé - bakfickan, Halmstad

Datum: 2010-07-28
Pris: 145 kr


Omdöme:
En fläskfilé med sjukt dålig service! Servitrisen hade verkligen noll koll. Detta bekräftades även av andra som åt där samma dag. Den absolut sämsta servicen på många år.



Nacho-tallrik - La Cocaracha Restaurang & Bar, Halmstad

Datum: 2010-07-28
Pris: 89 kr


Omdöme:
Denna nacho-tallrik innehåller nacho-chips med köttfärs, ost, salsa, creme fraiche, ailoli och sallad. Rätten finns i tre olika storlekar: Seniorita (69 kr), Medium (89 kr) och Grande (109 kr). Jag tyckte medium var en lagom storlek. En okej nacho-tallrik.



Gravad lax - Restaurang Högvakten Sportsbar, Marstrand

Datum: 2010-07-27
Pris: 120 kr


Omdöme:
En mycket god gravad lax med dillstuvad potatis och Hovmästarsås. Bra gjort! För dessa 120 kr ingår även en öl.



Hamburgare med bröd - Korvebue, Smögen

Datum: 2010-07-26
Pris: 48 kr


Omdöme:
På Smögenbryggan ligger Korvebue som serverar Sveriges tråkigaste hamburgare med bröd. Smaklöst 90 gram hamburgerkött, bröd, sallad och ketchup. Knappast värd 48 kr! Knappt ens värd 4 kr.



Skalldjurstallrik - Kockarnas matlucka, Smögen

Datum: 2010-07-26
Pris: 229 kr


Omdöme:
En mycket god skaldjurstallrik på en av fiskehallarnas uteserveringar precis intill Smögenbryggan. Skaldjurstallriken bestod av färska räkor, havskräftor, musslor, bröd och aioli. Rätten har dagspris och kan därför variera från dag till dag. Hade portionen varit större skulle detta blivit en MAT-MICKE-stämpel. Jag blev inte mätt, men det stillade hungern. Har du inte strosat längs Smögenbryggan (som enligt Wikipedia är 600 m lång) en solig sommardag bör du verkligen göra det.



Stekt makrillfilé med spenat - Ahlgrens Fisk & Skaldjur, Kungshamn

Datum: 2010-07-25
Pris: 99 kr


Omdöme:
Är man på västkusten finns det en oskriven regel att man ska äta färskt från havet. Ahlgrens Fisk & Skaldjur får färsk fisk från lokal fiskare även på söndagar (så som denna dag). Den här rätten smakade bra, men en lite större portion hade inte skadat. Restaurangen hade betydligt lägre priser än sina närliggande konkurrenter. Sitter man på övervåningen får man räkna med rejält med stekos i rummet eftersom det inte finns någon heltäckande dörr eller vägg till köket.



Stekt lax - Restaurang Buffalo, Mariestad

Datum: 2010-07-25
Pris: 110 kr

Restaurang Buffalo
Omdöme:
Restaurang Buffalo är en restaurang med klassisk pubmiljö. Ur sommarmenyn valde jag stekt lax med dillmajonäs och kokt potatis. Bra smak på allt. Däremot satt den enda servitören och åt sin egna lunch och glömde helt bort att han hade gäster.



Paella - Le Moorea, Port de Saint Laurent du Var (Frankrike)

Datum: 2010-06-28
Pris: ca 260 kr (26 euro)

Paella
Omdöme:
Kravmärkt av Mat-Micke En fantastiskt god spansk rätt med ris, jätteräka, musslor, stark korv, kyckling, bläckfisk, paprika, citron, m.m. Jättegott, en MAT-MICKE-stämpel - varsågod!



Dürüm - Kebab House, Cros-de-Cagnes (Frankrike)

Datum: 2010-06-28
Pris: ca 60 kr (6 euro)

Dürüm
Omdöme:
Dürüm är turkiska och betyder rulle. I detta fall innebär det kebabrulle. Kebabköttet är kryddat kalvkött. I rullen finner man även den klassiska salladen. Det går att välja mellan lite olika såser och jag valde den vita såsen (sauce blanche). Jämfört med kebabrullarna i Sverige är denna väldigt liten, ungefär hälften i storlek. God rulle, välkryddat kött men för lite mat.



Saint Omer - Le Bayside, St Laurent du Var (Frankrike)

Datum: 2010-06-27
Pris: ? kr

Saint Omer
Omdöme:
En fransk blaskig och smaklös öl. Välj någon annan öl från menyn.



Pina Colada - Café de Paris, Monte-Carlo (Monaco)

Datum: 2010-06-26
Pris: ca 150 kr (15 euro)

Pina Colada - Café de Paris, Monte-Carlo (Monaco)

Omdöme:
Café de Paris ligger precis intill det berömda casinot i Monaco. Här kan man sitta och titta på fashonabelt folk som vill stila med sina sportbilar. Ska man smälta in bland det fina folket kring den här platsen ska mannen bära skjorta och fina byxor och kvinnan aftonklänning. Det här var ett umtärkt tillfälle att testa min favoritdryck Pina Colada. Ingredienserna var Malibu, vit rom (Rhum blanc), grädde (Crème fraiche), kokosmölk (Lait de coco) och annanasjuice (Jus d'ananas).
Den smakade riktigt bra och innehöll inte någon onödig mängd is. Jag hittade faktiskt inte en enda isbit (behövs ju inte om ingredienserna redan är kalla). Möjligen kunde den ha innehållit lite mer vit rom. Annars var det en mycket god Pina Colada med klassisk dekoration. Väldigt nära en MAT-MICKE-stämpel.



Kulglass - L'Atelier du Glacier, Monte-Carlo (Monaco)

Datum: 2010-06-26
Pris: ca 35 kr (3,50 euro)

Kulglass - L'Atelier du Glacier, Monto-Carlo (Monaco)

Omdöme:
I Monte-Carlos "stadskärna" passade jag på att svalka mig med en tvåkulig glass med smakerna Mojito Menthe och Amarena. Mojito Menthe smakade mint och Amarena hade körsbärssmak. L'Atelier du Glacier tillverkar sin glass på plats i butiken och därför hoppas jag på att den saknar onaturliga tillsatser. Om den verkligen är hälsosammare än annan glass eller inte vet jag dock inte.



Blandade rätter - Jardin d'Asie, Cagnes-sur-Mer (Frankrike)

Datum: 2010-06-22
Pris: ca 130 kr (för tre rätter)

Jardin d'Asie, Cagnes Sur Mer
Jardin d'Asie, Cagnes Sur Mer
Omdöme:
Ca 50 m från havet i badorten Cros-de-Cagnes, som är en del av staden Cagnes-sur-Mer, ligger den asiatiska restaurangen Jardin d'Asie som erbjuder take-away. I restaurangen väljer man olika rätter vid disken och får dem sedan i separata lådor som värms upp i mikrovågsugn om så önskas. Det går såklart även bra att äta på plats i restaurangen. Jag valde att ta med kyckling (poulet), biff (boeuf) och ris med ägg (riz canto). Kycklingen var riktigt god och låg i en kryddig och smakrik sås/marinad. Biffköttet smakade bra men var kallt och behövdes värmas upp. Riset smakade också bra. Dessa tre rätter motsvarar en lite lättare måltid för två personer. Maten höll samma asiatiska standard som vi är vana med i Sverige (t.ex. Spicy Hot).



Parillade de la mer et sa salade verte - Restaurant Nexus Caffe, Nice (Frankrike)

Datum: 2010-06-24
Pris: ca 250 kr (25 euro)

Parillade de la mer et sa salade verte
Parillade de la mer et sa salade verte
Kravmärkt av Mat-Micke
Omdöme:
Restaurant Nexus Caffe är en av de många restauranger som trängs i Nices Gamla stad. Att det är så många restauranger i Nice är kanske inte så konstigt eftersom det är Frankrikes största turistort.
Kyparens rekommendation Parillade de la mer et sa salade verte, en typisk fransk maträtt, var en riktigt fullträff! Den bestod av flera olika sorters fiskar, musslor, tiotalet små hela bläckfiskar och en gamba kokt i vitt vin, margarin, vitlök, persilja, m.m. Allt låg i en ca 30 cm i diameter stor gryta. Här har kocken verkligen lyckats med smaken. Fantastiskt gott! Till detta serverades en stor tallrik med sallad och en Rhode Island-liknande sås. Dryck bestod av det vita vinet Château Roquefeuille från Côte de Provence (Frankrike) (290 kr el 29 euro/flaskan). Även det mycket gott. Utan tvekan en MAT-MICKE-stämpel. Vilken paradrätt - magnifique!



Linguini bolognaise - Cafe Des Chineurs, Antibes (Frankrike)

Datum: 2010-06-23
Pris: ca 120 kr (12 euro)

Saucisse de Francfort, Emmental, oeuf - Cafe Des Chineurs, Antibes
Omdöme:
I Antibes, som från början var en grekisk handelspost vid namn Antipolis, passade jag på att smaka av Cafe Des Chineurs Linguini bolognaise. Den hade en traditionell bolognaise-smak. Helt okej. Portionen på bilden kan uppfattas som väldigt liten men tallriken har en skålform i mitten som gör att den rymmer lite extra. Trevlig tomatdekor med kvisten. Detta är den närmsta restaurangen till stranden Plage de la Gravette - perfekt för den som vill kolhydratsladda innan simturen!



Crêpes - Barbapapa, St Laurent du Var (Frankrike)

Datum: 2010-06-23
Pris: ca 72 kr (7,20 euro/crêpe)

Saucisse de Francfort, Emmental, oeuf. Crêpes - Barbapapa, St Laurent du Var (Frankrike)
Chorizo, mozarella, poivrons. Crêpes - Barbapapa, St Laurent du Var (Frankrike)
Omdöme:
På besök på den franska rivieran är crêpes en självklarhet. Längs hamnen i St Laurent du Var (i närheten av Nice) finns restaurang och crêperian Barbapapa.
Den översta crêpen innehåller korv (saucisse de Francfort), Emmental (en ostsort) och ägg (oeuf). En riktigt tråkig crêpe. Totalt fantasilös. Det smakade bara pannkaksdeg och ost (även den smaklös).
Den nedre crêpen var helt klart smakrikare och godare med sin chorizo, mozarella-ost, peppar och paprika.



Toast - Pluto Matsal, Bar & Nattklubb, Västerås

Datum: 2010-04-17
Pris: 58 kr

Kommer
Omdöme:
Klockan 23:15 fick jag en matmeny i baren (som hade rubriken "Reserverat"). Jag beställde då en pytt med stuvning. Efter 30 minuter (kl 23:45) kommer en servitris från köket och berättade att Pluto slutar servera mat kl 23:00 och att det därför bara gick att beställa toast. Jag beställde toasten som fick bli min middag. Den bestod av två vita rostade brödskivor med skinka, ost och senap emellan. Till detta serverades tomat och torr ruccolasallad. Från att ha blivit lovad en rejäl måltid med pytt och stuvning till att bli serverad en liten rostad smörgås har Pluto lyckats med årets matblåsning, men jag är inte bitter...



Grodlår - L'Escargot, Valenciennes

Datum: 2010-04-08
Pris: 110 kr (11 euro)

Kommer
Kommer
Kravmärkt av Mat-Micke Omdöme:
Vid mitt andra besök i staden Valencienne i norra Frankrike passade jag på att testa frankrikes delikatessrätt Cuisses de grenouilles (grodlår).
Förrätten bestod av bakdelar från sex stora grodor. Första intrycket var lite avskräckande då det verkligen syndes att det var grodor, men efter första tuggan kändes det mycket bättre. Dessa grodor var antagligen kokta. De serverades i en sky/marinad av smör, vitlök, paprikatärningar och persilja. Otroligt gott! Köttet var mycket fint och hade en smak och konsistens av blandningen mellan fisk och kyckling. Köttet var vitt och fint. Jag rekommenderar verkligen restaurang L'Escargots grodlår. Detta är bland det finaste köttet jag ätit. En solklar Mat-Micke-stämpel!



Lunchbuffé - 2 rum och kök, Västerås

Datum: 2010-02-25
Pris: 85 kr

Kommer
Omdöme:
Denna lunchbuffé innehöll ärtsoppa, pannkakor, grädde och sylt, lasagne alforno, stekt fiskfilé med avocadosås samt wokad biff med ris. Av detta testade jag lasagne alforno och pannkakorna. På skylten utanför restaurangen stod det "Stans godaste lasagne" följt av fyra stjärnor. Inte illa, tänkte jag. Det är ju en riktigt tung titel att bära! Tyvärr visade det sig att det inte stämde. Det var för lite smak på lasagnen. Trots det var den ändå god. Pannkakorna var lite för hårda ut mot kanterna. Antagligen har de legat på värmning för länge.
Trevlig personal har de i alla fall.



Fler matrecensioner

>> Läs om mat mellan juli och december 2009
>> Läs om mat mellan januari och juni 2009