Omdöme:
Grillad kalventrecôte med jordärtskockscreme bräserad oxkind
och örtglaserad plommontomat. Smakade riktigt gott. Oxkinden som på
bilden syns i form av två smala strimlor under kalventrecôten kokas i
ca 11 timmar och ska vara en riktig delikatess. Visst smakade oxkinden gott,
men det smakade mest som en sönderkokt entrôtebit. Maten smakade bra, men
inget utöver det vanliga.
Däremot vill jag ge några pluspoäng till den gemytliga atmosfären uppe i
Pianobaren. Ljuvlig loungemusik (live) i en fin restaurang med möjlighet att
proffsmingla lite i baren med eleganta personer.
Omdöme:
En rejäl kotlett med pommes frites med tranbärssylt. På den lilla tallriken
till höger fanns ketchup och majonäs. Det var rätt gott att blanda kotletten
i majonäsen. Gott var det, men inget utöver det vanliga. Max är en restaurang
som tillhör ett hotell i Oerlikon, Zürich.
Omdöme:
Vinbräserad entrcote med potatisgratäng, rotsaker, schalottenlök och chiantisås.
Potatisgratängen smakade bra. Entrecoten var dock helt smaklös och väldigt torr.
Icke godkänt i betyg för köttet.
Omdöme:
Gösrätt serverad med rödbetssås och gröna musslor (luccioperca on salsa di barbabiet ole rose).
Tjusigt serverat - man blir verkligen nyfiken på rätten. Gösen, såsen, musslorna och potatisen
smakade bra. Det stod "En fantastisk gösrätt" i menyn, men jag skulle nog snarare säga "En god
gösrätt". Det var gott men inget utöver det vanliga i smakupplevelse.
Ruffino är för övrigt en väldigt gemytlig och lugn italiensk restaurang med trevlig musik i bakgrunden.
Omdöme:
Här avsmakas en smörstekt abborre, serverad med dillstuvad färskpotatis,
riven pepparrot samt vårlök. Allt smakade mycket bra och precis som det skulle.
Felfritt tillagat. En MAT-MICKE-stämpel - varsågoda Bill & Bob!