Hem
Facebook

Piña Colada

Piña Colada som på spanska betyder hackad annanas är enligt mig den mest fantastiska charter-drycken som finns. Med sin typiskt fruktiga och svalkande karaktär gör den sig otroligt bra i en poolmiljö en varm sommardag.

Drycken sägs ha uppkommit 1954 då en bartender i Puerto Rico inte fick tag på kokosnötter och istället använde ananaser som behållare till drinken. Drinken innehöll då kokossaft, rom, kokosgrädde och hackad ananas.

International Bar Associations recept på Piña Colada är 3 cl vit rom, 3 cl kokosnötkräm och 9 cl ananasjuice. Huvudingredienserna blandas med krossad is och garneras med ananaskanter och maraschino cherry (sötade körsbär).

Eftersom Piña Colada är min absoluta charterfavorit kommer jag med stor glädje smaka av så många restaurangers version av drycken som möjligt och skriva om dem här på sidan. Med förhoppning om att hitta den perfekta Piña Coladan säger jag härmed skål!

Piña Colada partymusik

Pina Colada - Café de Paris, Monte-Carlo (Monaco)

Datum: 2010-06-26
Pris: ca 150 kr (15 euro)

Pina Colada - Café de Paris, Monte-Carlo (Monaco)

Omdöme:
Café de Paris ligger precis intill det berömda casinot i Monaco. Här kan man sitta och titta på fashonabelt folk som vill stila med sina sportbilar. Ska man smälta in bland det fina folket kring den här platsen ska mannen bära skjorta och fina byxor och kvinnan aftonklänning. Det här var ett umtärkt tillfälle att testa min favoritdryck Pina Colada. Ingredienserna var Malibu, vit rom (Rhum blanc), grädde (Crème fraiche), kokosmölk (Lait de coco) och annanasjuice (Jus d\'ananas).
Den smakade riktigt bra och innehöll inte någon onödig mängd is. Jag hittade faktiskt inte en enda isbit (behövs ju inte om ingredienserna redan är kalla). Möjligen kunde den ha innehållit lite mer vit rom. Annars var det en mycket god Pina Colada med klassisk dekoration. Väldigt nära en MAT-MICKE-stämpel.Pina Colada - Pitcher\'s, Västerås

Datum: 2009-12-22
Pris: 89 kr

Kommer

Omdöme:
Mat-Micke: En Pina Colada 4 cl, tack.
Ung servitristjej ~19: Heh... En Pina Colada?
Mat-Micke: Du skrattar! :)
Ung servitristjej ~19: Jaaa... Det är inte så ofta man får sådana beställningar på det här stället.

Vad fick jag då? Efter att ha läst igenom drinkmenyn igen och smakat av drinken kunde jag konstatera att Pitcher\'s serverar Pina Colada utan ananas! Själva själen i drinken! Pitcher\'s Pina Colada innehåller rom, Malibu samt mjölk och smakar vatten blandat med mjölk och kokos. Katastrof. Antagligen den äckligaste Pina Coladan jag någonsin druckit. Tillbaka till bartenderskolan tjejen. Gör om, gör rätt.Pina Colada - The Cirkus, Västerås

Datum: 2009-12-22
Pris: 116 kr

Kommer

Omdöme:
The Cirkus (eller Cirre som jag kallar stället), är kända för att ha duktiga bartenders. När killen i baren fick beställning sken han upp som en sol och började trixa med dekorationer. Det är precis så det ska vara. Pina Coladan smakade bra och var av typen frozen, som innebär att den innehåller krossad is. Kanske något för stor andel is i förhållande till resten av ingredienserna. Jag föredrar minimalt skikt mellan isen och drycken. Ett plus för det fina engagemanget. Tjusigt.